Újdonságok

2020.03.13 13:39

Tisztelt lakosok,

A Központi válságstáb határozata  és a Szlovák Köztársaság  Kormányhivatalának rendelete a rendkívűli helyzet kihirdetése értelmében amely 2020.március 12 reggel 6 órától van érvényben, a mai napon összeült községünk válságstábja és a következő óvintézkedéseket fogadta el, amelyek befolyásolják életünk menetét:

  • A Lukanényei Alapiskolában  és Óvodában az országos válságstáb határozata alapján 

2020. március 16-tól /hetfőtől/ 14 napig szünetel a tanítás

 

Községünkben zárva tartanak és működésüket korlátozzák 2020. március 13-tól visszahívásig :

  • A helyi alapiskola mellett működő tornaterem
  • Török Sport bár

Valamint ugyszintén tilos tartózkodni az iskola külterületén és községünk sportpályáin.

 

Módosítva van a helyi Községi Hivatal és Községi Vállalat ügyfélfogadási ideje a következőképpen:

Hétfő, kedd, csütörtök és péntek 8:00 órátol 11:30 ig

Szerda 12:30 –tól 16:00 óráig.

 

2020. március 10től szünetel a helyi napköziotthon működése.

Egyben továbbra is kérjük lakosainkat, hogy maximális mértékben korlátozzák látogatásukat a helyi Községi Hivatalban, elsősorban telefonon és emailben kommunikáljanak a dolgozókkal, a helyi adók és illetékek kifizetésénél részesítsék előnyben a banki átutalást.

A központi válságstáb szintén nem javasolja a

-családi ünnepségek megszervezését

-családi találkozók és egyéb találkozók megszervezését

-vendéglők látogatását

Előre köszönjük ezen rendelkezések betartását, amelyek szükségesek ezen rendkívüli helyzet elviseléséhez. Kérjük, legyenek felelőségteljesek, toleránsak ezen biztonsági intézkedések betartásánál. Ugyanígy kérjük, tartsák be a lehető legfegyelmezettebben a „karantén rezsimet“, amennyire csak módjukban áll /és munkájuk lehetővé teszi/.

Különösen kérjük azon lakosainkat, akik 2020. március 13án 7,00-tól hazautaztak külföldről, hogy 14 napig korlátozzák mozgásukat a nyilvános területeken és tartózkodjanak otthoni környezetben.

Kérjük  Önöket, hogy gyermekeik szabadidejét ne töltsék utazással, kirándulásokkal.

Ezen községi rendeletek a központi válságstáb  és az Országos Tisztifőorvosi Hivatal rendeleteire alapoznak és a lakosság biztonsága érdekében be kell tartanunk azokat.

Hisszük, hogy Önök segítenek ebben. Köszönjük a megértést  a korlátozások betartásánál.

Tisztelt lakosaink, ne vegyük félvállról a „koronavirus“ témát.

A további eseményekről folyamatosan tájékoztatjük Önöket.

 

A központi válságstáb óvintézkedései:

- Újra bevezetik a határellenőrzéseket, az ország kisebb határátkelőit teljesen lezárják (hogy melyeket, az még nem tisztázott), csak a forgalmasabb határátkelőkön lehet majd ki- és beutazni az országból/ba. Leáll a nemzetközi autóbusz és vonat közlekedés is.
- Lezárják Szlovákia mindhárom nemzetközi repülőterét.
- Az áruszállítást kivéve leáll a teherforgalom is.
- Bevezetik a kötelező karantént minden külföldről 2020.március 13, reggel   7,00óra után hazatérőnek,akik  akik otthoni karanténban kell hogy töltsenek 14 napot, függetlenül attól, melyik országból tértek haza!
- Korlátozzák a bevásárlóközpontok nyitva tartását szombaton és vasárnap. Hétvégén csak élelmiszert, drogériát, illetve gyógyszereket lehet majd árusítani.
- A szórakoztató központok, sícentrumok,  uszodák, aqaparkok is be kell, hogy zárjanak.

-Zárva tartanak a bárok

-2020. március 16-tól tizennégy napra bezárják az ország oktatási intézményeit.
- A belföldi vonatok a szünidei menetrend szerint járnak majd.

 

A Zólyomi autóbuszvállalat értesíti ügyfeleit, hogy 2020.03.14-től visszahívásig nem közlekednek a következő távolsági buszok: Pozsony-Nagykürtös, Nagykürtös –Pozsony, Kassa – Nagykürtös, Nagykürtös -Kassa

2020.03.09 21:35

Az  Országos Kríziskezelő Központ és  az Országos Tisztifőorvosi Hivatal a Covid 19-koronavírus -megbetegedések csökkentése érdekében  kéri  a lakosságot,  hogy a következő rendelkezést kell betartanunk:

  • Korlátozni a kulturális,  sport és közösségi rendvezvények megszervezését,
  • Javasoljuk válalkozóinknak hogy, községünk területén korlátozzuk a tömeges rendezvények megszervezését a koronavírus terjedésének megelőzésében,
  • Felhívjuk  a nyilvános rendezvények szervezőinek figyelmét,  hogy olyan rendelkezést hozzanak,  amely megelőzi  és nem terjeszti tovább az új koronavirus fertőzést.

Megértésüket köszönjük!

 

Úrad verejného zdravotníctva SR - Verejná vyhláška COVID-19.pdf (611650)

2019.11.20 20:02

2019.09.02 17:45

A Nagykürtösi Regionális Állatorvosi és Élelmiszer-biztonsági Felügyelet (RVPS) igazgatója, MVDr. Zdenek Medveď figyelmezteti a sertéstenyésztőket, hogy a nem regisztrált tenyészeteket haladék nélkül regisztráltassák. Mivel  Szlovákiában már beigazolódott az afrikai sertéspestis előfordulása, szigorították a ragály elleni védekezés feltételeit. A Nagykürtösi Járás az erősen rizikós térségekhez lett sorolva.

    A sertéstenyésztők és vadászok számára kiadott intézkedéseket szigorúan be kell tartani. Szigorúan tilos ismeretlen, magyar, lengyel és egyéb nem legális tenyészetekből az élő sertések vásárlása.

     Az élő seretések bármilyen szállítása és eladása a nagykürtösi járáson belül és kívül állatorvosi jóváhagyás nélkül és a Regionális Állatorvosi és Élelmiszer-biztonsági Felügyelet értesítése nélkül  büntetőjogi elbírálás alá kerül. Minden elhullott sertést állatorvosnak kell kivizsgálni és kötelező a levett minta leadása a Regionális Állatorvosi és Élelmiszer-biztonsági Felügyeletnél, hogy kizárható legyen az afrikai sertéspestis előfordulása.

     Az a nem regisztrált sertéstenyésztő akinek a tenyészetében előfordul az afrikai sertéspestis nem lesz kártalanítva, sőt pénzbeli büntetéssel lesz szankcionálva, amelynek összege az adott községben levő tenyésztők számától függ.  

tel. 047/48 12 999

 

Africký mor ošípaných.pdf (7077904)

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Elérhetőség

Obecný úrad Nenince Nenince
Hlavná 238.
99126

IČO: 00319465
DIČ: 2021173209
047/ 45 14 030
ocunenince@centrum.sk