Kóta-díjat kapott a Lukanényei Citerazenekar

2016.10.09 11:36
Lukanényei Citerazenekar

Pár napja, október 8-án adták át a 2004-ben alapított KÓTA-díjak Budapesten. Idén Felvidékről egyedüliként az Aranypávadíjas Lukanényei Citerazenekarvehette át ezt az elismerést Zenekari kategóriában.

A több generációt átfogó együttes, közel fél évszázados citerazenekari hagyomány magas szintű ápolója. Fontos célkitűzésük a felvidéki népzenei hagyományok és szokások megőrzése, az ifjúsággal való megismertetése.

A díjat a felvidéki magyar népzenei kultúra és hagyományok magas szintű ápolásáért, továbbadásáért ítélte oda a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége. A díjat művészeti vezetőjük, Tóth László vette át.

Lukanényei Citerazenekar

A Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége – KÓTA ezekkel a kitüntetéssel szeretné megköszönni azoknak a tevékenységét, akik hosszú ideje elkötelezetten szolgálják a magyar kórus és népzenei életet. 12 kategóriában adták át a díjakat, karnagyoknak, kórusoknak, kórusénekeseknek, zeneíróknak, tanároknak, népzenészeknek, nemzetiségi együtteseknek, mecénásoknak, zeneszerzőknek, valamint posztumusz kategóriában azoknak a kiváló kollégáknak, akik már nem lehetnek közöttünk.

                                                                                                Forrás: Zaťko Ervin, aTEMPO.sk